Bir Delinin Anı Defteri - Nikolay Vasilyeviç Gogol


Gogol’un en ünlü öykülerinin yer aldığı bu kitap her yaştan okurun zevkle okuyacağı bir klasik.

**


“Nasıl da tuhaf, nasıl da anlaşılmaz oyunlar oynuyor alınyazımız bize! Acaba arzuladığımız bir şeye kavuştuğumuz olmuş mudur...kavuşmak için var gücümüzü harcadığımız bir şeyi elde etmişliğimiz? Galiba bunun tam tersi oluyor hayatta.”

Dostoyevski'nin Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık sözü bu kitabı okumamı sağladı. 6 öyküsünü tek bir kitapta toplamış İş Bankası Kültür Yayınları. Öyküler genellikle sınıfsal eşitsizlikler, toplumun nasıl bir yapıya sahip olduğu gibi konular üzerinde durulmuş. Yazarın akıcı dili, yaptığı betimlemelerin zihnimizde açık bir şekilde canlanışı bu kitabı daha da güzel yapıyor...
Özellikle Palto, Neva Bulvarı ve Bir Delinin Anı Defteri adlı öykülerini çok beğendim. Konuları bu kadar iyi ele alışı Gogol'un farkını ortaya koyuyor bence. Okumadıysanız bu güzel öykülerin olduğu kitabı okumanızı öneririm. 



"İnsanoğlu öyle şaşılası bir yaratıktır ki, sahip olduğu özellikleri bir çırpıda sayıp dökmek olanaksızdır, durup incelemeye kalkıştığınızda da, hiç durmadan yeni özellikler bulursunuz ve bu işin sonu gelmez."




Yorumlar

  1. Tinti Titanium White octane |Tianium Stone Edge - Ti
    Titanium White octane |Tianium Stone Edge - Tianium Stone Edge The Titanium Gold Stainless babylisspro nano titanium hair dryer Steel is a bronze where can i buy titanium trim stone. This is made of stone stainless steel.Type does titanium have nickel in it of remmington titanium steel: titanium hair straightener Stainless steelType of metal: SilverStone Type of metal: BronzeBrand: Titanium WoodItem Dimensions LxWxH: 2 x 3 x 1 inches; ‎3.8 x 1.9 inches; ‎In stock

    YanıtlaSil

Yorum Gönder