Bir Kuzey Macerası - Jack London


Jack London’ın 1900 yılında yayımladığı Kurdun Oğlu adlı derlemenin içinde yer alan Bir Kuzey Macerası, Homeros’un Odysseia destanını andıran, zorlu engellerle dolu, çetin ve “dönüştürücü” bir yolculuğun hikâyesidir. Aleut adalarındaki Akatan’da yaşayan kabile reisi Naass, evlendiği gün karısı Unga’yı denizden çıkıp gelen sarı saçlı beyaz bir adama kaptırır. İki metreyi aşan boyuyla bir devi andıran, “tanrıların dünyanın ilk dönemlerindeki erkekleri örnek alarak kalıba döktükleri” bu adam, Unga’yı sırtına vurduğu gibi gemisine atlayıp oradan uzaklaşmıştır.
Naass intikamını almak üzere azılı düşmanının peşinden yollara düşer. Dünyayı dolaşıp bilgi ve görgüsünü artıracağı, macera dolu yıllar beklemektedir onu...
**

"Aklımızın almayacağı bazı şeyler vardır.Adalet duygumuzu aşan şeyler."

Bu yolculuk sırasında Naas'ın aşması gereken zorluklar, öğrenmesi gereken şeyler vardır. Acaba bu yolculuk bitecek midir? Bitse dahi sonunda neler olacaktır?
Kısacık olan bu hikayeyi okurken siz de o maceranın içindeymiş gibi olacaksınız. Kahraman'ın bütün duygu ve düşünceleri size geçecek ve imkansıza karşı dirençli olabilmenin hırsını göreceksiniz. 
Kurgusuyla, dilinin akıcılığıyla okumanızı tavsiye edeceğim kısacık bir kitap. 

Yorumlar

  1. Selam,
    Jack London'un yazım dilini seviyorum, okumadığım kitaplarından biride bu.
    İyi geceler iyi haftalar şimdiden Esra. :)

    YanıtlaSil
  2. Umarım bu kitabını da seversiniz :) Mutlu günler :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Geçtiğimiz hafta ben de, Jack London’ın Bir Kuzey Macerası ve Ateş Yakmak adlı kitaplarını okudum. Jack London’ın kalemiyle, Beyaz Diş adlı kitabı sayesinde tanışmıştım. Kitapları oldukça sürükleyici, akılda kalıcı ve öğretici bir yönü de var. Kalemini sevdiğim yazarlar arasında. İzniniz olursa, ben de bu iki kitabıyla ilgili yorumlarımı paylaştığım yazımın linkini buraya eklemek isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kitap-yorumu-jack-london-bir-kuzey-macerasi-ve-ates-yakmak/

    Edebiyatla ve sağlıcakla kalın,
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder