Süpersimetri - David Walton



Süpersimetri Kitap Konusu: Zamanda bir kırılma oldu ve sen artık iki kişisin.
Birinci problem: Bir noktada diğerinle birleşecek misin?
İkinci problem: Kendinle ve onunla yüzleşmeye cesaretin var mı?
Ve asıl problem: Varcolac! Saplantılı ve paranoyak bilim insanı ORONZI, tek başına bir ordu gücü taşıyan, istediği insanın aklına hükmedebilen  Varcolac'ı evrene salmak üzere.
Laboratuvarında her şey hazır, evrenin küçük bir kopyası bile!
Sen, diğer sen, ORONZI, Varcolac... 
Müthiş bir mücadeleye girişmek üzeresiniz.
Higgs parçacığı, Membran teorisi, çarpıştırıcalar, Diğer Gelecek... Bedenlerin değiştiği, akılların manipüle edildiği bir maceraya hazır olun.
Çoksatan Süperpoze'nin yazarı David Walton'dan geleceğin bilimkurgusu: Süpersimetri.
"David Walton modern zamanda bilimkurguyla polisiyeyi birleştiren en iyi yazarların başında geliyor."
- Robert J. Sawyer, Hugo Ödülü Sahibi
"Enerjisi bir an için düşmüyor. Süpersimetri tam gaz bir bilimkurgu şöleni."
-Kirkus Reviews
"Kuantum dünyasına heyecanlı bir yolculuk, müthiş bir kurgu ve son. Walton'ın kaleminde, fizik gerçek hayatla buluşuyor!"
- Will Mcintosh, Hugo Ödülü Sahibi
**

“Higgs alanı her yanımızı sarıyor, evrenin her yerinde aynı ve görünmez. Maddelere ağırlığını veriyor, diğer parçacıkların özelliklerini kontrol ediyor. Kısacası evrenimize anlam katan tüm değişmezleri o belirliyor.”

Süperpoze kitabıyla beni kendine hayran bırakan David Walton bu kitabı ile de o hayranlığını daha da arttırdı. Süpersimetri bilim kurgu ile polisiyeyi, macera ile bilimi harmanlayarak bizlere harika bir hikaye sunuyor. Kitap aslında ilk kitaptan seneler sonrasında yaşanan olayları anlatıyor.Bu yüzden eğer ilk kitabı okumadıysanız biraz zorluk çekebilirsiniz. Bu kitabında da bilmediğim bir sürü bilimsel terimin üzerinde durmuştu ve bunları araştırarak okumaya çalıştığımda kitap gözüme daha farklı bir boyutta gözükmeye başladı.


Başlarda bu bilimsel terimler sizi zorlasa da anlamlarını ve mantığını öğrendikçe kolaylaşmaya başlıyor. İlk sayfalarında çok sıkılmama rağmen olaylar ilerledikçe kitabı elimden bırakamaz hale geldim. Böylesi zor konuları çok sade bir dille yazması David Walton'u ayrıcalıklı kılıyor. Eğer bilim kurgu, kuantum gibi konulara ilginiz varsa önce Süperpoze sonra da Süpersimetri kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. 

Yorumlar