Şüpheci Zihinler - Gwenda Bond


Demogorgon'dan önce...
Zihin Hırsızı'ndan önce...
Dehşetin yüzü insan suretindeydi.
Gizemli bir laboratuvar. Tekinsiz bir biliminsanı.
Gizli bir geçmiş. Eleven'ın annesiyle ilgili gerçekleri bildiğinizi sanıyorsanız olay yaratan Netflix dizisi Stranger Things'in bu gerilim yüklü başlangıç hikâyesiyle dünyanızın Baş Aşağı edilmesine hazır olun.
1969 yazında Amerikan gençliği Vietnam'da yaşananlarla kaynamaktadır. Indiana'nın kalbindeki sessiz bir üniversite kampüsünde öğrenci olan Terry Ives değişen dünya karşısında seyirci kalmaktan hoşnut değildir. Önüne çıkan ilk fırsatta önemli bir araştırmanın parçası olabilmek için denek olarak kaydolur. Dr. Martin Brenner'ın yönettiği, ormanın derinliklerinde, gözlerden ırak Hawkins Laboratuvarı'nda Terry'nin çözmeye kararlı olduğu bir sır gizlenmektedir.
Kaosun ortasında, Terry Ives ve deneyinin geleceği uğruna her şeyi göze alan Dr. Martin Brenner savaş meydanının insan zihni olduğu farklı bir mücadeleye gireceklerdir.
**

“ Gökkuşağı uzun bir süre Terry’yle kaldı, ama en sonunda soldu ve yerini karanlık aldı: Bir çukur. Ya da... hayır, gece vakti bir bulutun içine girmek ve daha sonra aydınlığa çıkmak gibiydi. Terry’nin etrafındaki her şey bir olasılık taşıyordu.”

1969 yılında başlayan hikaye'nin asıl amacı Eleven'ın annesi ile ilgili gerçekleri ortaya koyması. Hawkins Laboratuvarlarındaki deneye gönüllü olarak katılmıştır; Terry, Alice, Gloria ve Ken. Hepsi özel yetenekleri sayesinde buradadırlar. Başlarda her şey düzgün giderken deneyin amacını ve ne için kullanıldıklarını öğrendikten sonra buradan uzaklaşmak istiyorlar ama bu mümkün değil. Ama bu kadar özel yeteneğe sahip gençler bir yolunu bulup kaçtı mı dersiniz ? yoksa orada kaldı mı ? Peki deneyin amacı sizce neydi ?


"İyi iş çıkarmanın tek yolu kendi işinizi yapmaktı. Başka birinin kaprislerini ve pusulasını takip ettiğiniz anda, kokuşmaya başlardınız." 

Eğer siz de benim gibi Stranger Things hayranıysanız bu kitabı okuduğunuz an kitaba bayılacaksınız. Şüpheci Zihinler kitabı Eleven'ın annesi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkıyor. Ve bu kitap çocuklardan öncesini anlattığı için ortam ve kişiler farklı. Sadece birkaç kişiyi tanıyorsunuz bu yüzden dizinin ortamını beklemeden okumaya başlayın. Kitapta da dizide olduğu gibi bitmeyen bir heyecan ve merak duyguları var. Başlarda biraz durağan geçse de olaylar ilerledikçe kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Yazarın dili de çok akıcıydı ve okurken hiç zorluk çekmiyorsunuz. Eğer siz de Stranger Things hayranıysanız ve olayların nasıl başladığını merak ediyorsanız bu kitabı kesinlikle alın ve okuyun. 


Yorumlar

  1. Yazarı duymamıştım. Listeme aldım. Teşekkürler. Bu arada bloğunuza mail abonelik butonu koyarsanız daha rahat takip edebiliriz:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder