Doğduğumda, aydınlığın geçici, karanlığın kaçınılmaz olduğunu hisseden her bebek gibi çığlık çığlığa saatlerce ağlamışım. Anneannem Zühre “Kaderini görmüştün zahir” dediğinde, yazgımın beni sevenlerce yazıldığını bilmiyordum. Sonraki sayfaları ise, tanıdık-tanımadık, yakın-yabancı, bildik-bilmedik kişilerin müdahaleleri doldurdu. İyilik taşıyanlar da oldu, acıyla sarsanlar da. Ama bu sabah tenimi yoklayan Azrail’inki kadar korkutucu değildi hiçbiri...
Kendisini silahlı bir saldırının içinde bulan genç bir avukat, Demre. Cinayetlerin, korkuyla saklanan kadınların ve münzevi adamların dünyasına girip çıkan Demre’nin asıl aradığı, kendi gerçeğidir. Darbe döneminden beri kayıp olan babasının ve kayıp çocukluğunun peşindedir. Belleği, eski yaraların ve babasından kalan sözlerin izinden gider: “Kızım kitapları kadim dostların belle, her gün hatırlarını sor mutlaka.”
Esra Kahraman, bu romanda, iki erkek arasında hayatının iplerini bırakmamaya çalışan bir kadının, iki kent arasında sise bulanan bir hayatın ve iki dünya arasında gidip gelen turuncu bir zamanın hikâyesini, sakin ve duru bir dille anlatıyor.
**
“Meğer hayat ölüm kalım mücadelesinden ibaret sallantılı bir yolculukmuş.Şiddetle içli dışlı bir dünyada, ölmek için sebep çokken, hayatta kalmak ise zormuş.”
Genç avukat Demre, kendi gerçeğini ararken başka dünyalara girdikçe başka kapılar açılmaktadır. Açılan bu kapılarla da Demre'nin hikayesinin yanında farklı hikayelere de tanıklık etmeye başlıyorsunuz. Bu hikayelerin arasında duygudan duyguya atlıyorsunuz.
“Bazı sırlar dokunulmaya uygun olmadıkları için çözmek imkansızdır.”
Arayış kavramının çok güzel işlendiği Turuncu Zamanlar kitabını ve Demre'yi çok sevdim. Duygusallığın ağır bastığı kitapta altı çizilecek ve ders çıkarılacak bir sürü yer vardı. Ve mektupların olduğu kısım kitabı daha da güzelleştirmişti. Kitabın dili çok sade ve anlaşılırdı , zaten olaylara bir kez kendinizi kaptırdığınız zaman elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Ben kitabı sevdim , eğer yeni bir kitap arayışındaysanız okumanızı tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder