Melodi - Anıl Basılı


Dans eden bir kaktüsün fırtınadan sakladığı çocuk…
Melodi’nin öğretmeni tüm sınıfa rengârenk saksı çiçekleri hediye ederken, ona bir kaktüs vermek zorunda kalır. Yani dikenli, çiçeği bile olmayan o garip bitkiyi… Bir kaktüsün nesi güzel olabilir ki?
Sonra bir gün... Fırtınalı bir gece...
Melodi hiç ummadığı bir anda kaktüsüyle yüzleşmek, onunla gerçek anlamda tanışmak durumunda kalır ve her şey değişir.
Melodi, görünenin ötesindeki güzellikleri görebilmemizi sağlayacak sımsıcak bir sevgi hikâyesi.
Biraz sevgi hepimize iyi gelecek!
**

“Sevgi bazen hiç umulmadık bir yerden gelir, Melodi. Bazen bulutların arkasından çıkmasını beklersin, ama o içimizde bir yerdedir. Herkes kendi gökkuşağını içinde taşır. Yağmurdan sonra güneşi görmek yeterlidir.”

Baharın gelmesiyle öğretmeni sınıftakilere rengarenk çiçekler verirken Melodi'ye kaktüs vermek zorunda kalır... Bunun karşısında hem utanan hem de üzülen Melodi hemen kaktüsü saklar, eve götürüp biraz zaman geçtikten sonra onu bahçeye bırakır çünkü Melodi kaktüsü hiç sevmemiştir. Fırtınalı bir gece ailesine sesini duyuramayan Melodi kaktüsüyle yüzleşmek ve onunla tanışmak durumunda kalır ve o andan sonra Melodinin ve kaktüsün hayatı  değişmeye başlar.


"Çünkü bazen duyduğun şeyler seni yeteri kadar mutlu etmez.Onları görmen ya da hissetmen gerekir. Gökkuşağını görmeden hangi renklere sahip olduğunu bilemezsin."

Melodi, bir çocuk kitabı olmasına rağmen bence her yaştan insanın okuması gerekiyor. Çünkü kitabın vermek istediği mesaj; görünenin ötesindeki güzellikleri görebilmek. Zaten o güzellikleri gördüğünüz an da hayatınız bambaşka oluyor tıpkı Melodi'nin olduğu gibi. İçinizi ısıtacak verdiği mesajla sizin içinizde bile değişimlere yol açacak bu güzel kitabı hem yetişkinlerin hem de çocukların okumasını tavsiye ederim.





Yorumlar