Aynadakiler - Attila Şanbay


Günesli, güzel bir günde baslayan tuhafliklar kisa bir zaman sonra basiniza gelmesini asla istemeyeceginiz kâbuslar dizisine dönsebilir.
Volkan Güzey’in hayatı, güzel bir günde İstiklal Caddesi’nde ansızın yaşanan bir kazanın sonrasında giderek garipleşir. O gün kazada feci şekilde hayatını kaybeden kızın, ölmeden önce elindeki küçük aynasına bakarak tuhaf bir dilde, anlaşılmaz sözler söylediğine şahit olmuştur. Ancak kısa bir süre sonra olayların hiç de kendisinin gördüğü gibi yaşanmadığı ortaya çıkar.
Yaşananların tuhaflığı karşısında kendine gelmeye çalışırken evinin aynasında garip bir şekil görür. Yansıması bulanıklaşarak, yıllardır tanıdığı kendi görüntüsünden başka bir şeye dönüşürken, Volkan aynaların ardında başka bir dünya olduğunu öğrenmek üzeredir.
Vordonisi Kayıp Ada adlı romanıyla tanınan yazar Attila Şanbay bu romanında iki farklı dünya arasındaki gerilimli bir serüvenin kapısını aralıyor.
**

“Ölüm her zaman var, sevdiklerimiz için de bizim için de. Sonsuza kadar yaşanılan tek yer, geride kalanların kalbidir.”

Baş karakterimiz Volkan'ın hayatı İstiklal Caddesinde gördüğü bir kaza sonucu değişime uğrar.Bu kazanın etkisiyle ve duyduğu o garip kelime ile eve gelen Volkan uykuya dalar ama rüyasında bazı sözler duymuştur.Bunlar da neydi böyle? Daha sonra televizyon açmaya karar veren Volkan kazada öldüğü görülen kızın akşam haberlerinde yaşıyor olarak görür ve Volkan bu gördükleri karşısında şok geçirir. Şok karşısında bazı şeyler kafasında oturur ve duyduğu o sözleri araştırmaya başlar tam umutsuzluğa kapılmışken bir yazıyı görür ve hayatı bundan sonra çok farklı olacaktır... Volkan aynaya bakarken çok farklı şeyler görmeye başladı ve birkaç saniye sonra o evde artık kimse oturmuyordu... Bu sırada Zümrepaşa Köşkünde de bazı olaylar yaşanmaktaydı... Volkan aynadan geçip gittiği yerde Melodi ve Surn Halkı ile tanışır. Onların hikayesini dinler ve yaşanılanları görür... Volkan Surn Halkı ve insanoğlunu korumak zorundadır çünkü kötülerin gelmesine az kalmıştır ve ikisi insanların içlerindedir... Acaba Volkan yardım edip her şeyi eski haline getirebilecek midir? Bu hikaye nedir ve kötüler kimlerdir ? Bu kötüler insanlara neler yapmıştır ?

"Kötü şeyler, meydana gelmek için kötü zamanları beklemezdi. Pırıl pırıl bir günde bile aniden oluverirlerdi ve o gün, tarihin ilgili sayfasına, kara bir gün olarak geçerdi."

Fantastik tarz da kitap sevenlerin bayılacağı bir kitap Aynadakiler. Okumaya başladığınız andan itibaren gerilmeye ve neler olacak diye merak etmeye başlıyorsunuz. Hatta ben o kadar çok merak ettim ki bir gece de kitabı bitirdim. Bitirdikten sonra aynaya bakarken biraz tırsmadım değil :) Bu da kitabın sizi nasıl etkilediğini ortaya koyuyor. Attila Şanbay yine çok güzel kurgulamış hikayeyi. Özellikle Volkanın iç sesi ile çok eğlendim. Ama kitap beklediğim bir sonla bitmedi ve beni birazcık üzdü... 
Kitapta geçen bazı yerler gerçeğe dayalı bu da kitabı daha da güzelleştiriyor. Fantastik tarzda olması, değişik konusu ve merak uyandırmasıyla benden tam not aldı. Eğer bu tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız alın okuyun derim.

Yorumlar