Siyah Kan - Jean Christophe Grange


Güneydoğu Asya'da, Yengeç Dönencesi ile Ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır. Siyah kanla çizilmiş bir yol. Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol. 
PARİS. İlk temas. KUALA LUMPUR. Hayat Yolu. Uçuşan ve Çoğalan. Sonsuzluğun İşaretleri. KAMBOÇYA. Bal ve Fresk. TAYLAND. Arınma Odası. Dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! BANGKOK. Gerçeğin Rengi aynı zamanda Yalanın da Rengi'dir! Ve PARİS. Her şey sona ermedi, yeni başlıyor. 
ÇABUK SAKLAN, BABA GELİYOR!
**

“Sırlarımı öğrenmek istiyorsan, önce kendi sırlarını bana anlatmalısın.”


Dalış şampiyonu Jacques Reverdi öldürdüğü kadınla beraber Malezyalı balıkçılar tarafından bir kulübede bulunuyor ve bu cinayet sonrası geçirdiği şoktan dolayı Akıl Hastanesinde buluyor kendini. Reverdi bu cinayetten önce de başka bir kadını öldürmüştür ve serbest kalmıştır... Aslında kendisi kadınları öldüren bir katildir... 
Marc Dupeyrat, eşinin ve arkadaşının öldürülmesinden sonra yaşadığı travmalar yüzünden gazeteciliği ve müzisyenliği bırakınca ölüm gazetecisi olmuştur... Marc ve Reverdi'nin yolları bir süre sonra kesişir... Çünkü Marc bu olayı çözmek için sahte bir kimlik alarak ve arkadaşının yanında çalışan Hatica adlı mankenin fotoğrafını kullanarak Reverdi ile iletişim kurmaya başlar. Reverdi'nin ona güvenmesini sağladıktan sonra onun verdiği talimatlar ve ipuçları sayesinde olayı yavaş yavaş çözmeye başlar. Bir süre sonra ülkesine kaçma gereği duyar ve Siyah Kan adında bir kitap yazar, bunun yanında da Hatica meşhur olmaya başlamıştır. Ama tek bir şeyi unutuyorlardır... Reverdi ihaneti asla affetmezdi... Bu yüzden de ikisinin peşine düşmüştür. Acaba Marc ve Hatica'nın başına neler gelecek? Reverdiden kurtulabilecekler mi? Reverdi yaşayacak mı ölecek mi ? Marc aslında iyi biri mi yoksa kötü biri mi ?


"Onda hiç kimsenin delemeyeceği bir katılık, bir gizem vardı. Kabuğuna dokunulmaya cesaret edilemeyecek bir adamdı o. Yalnız, umutsuz, anlaşılmaz."

Siyah Kan oldukça etkileyici ve güzel bir kitaptı. Başlarda sıkılıyorsunuz ama devam ettikçe ve hikaye ilerledikçe kitap sizi içine alıyor ve o hikayeye dahil oluyorsunuz...Özellikle kurgu çok zekiceydi ve oldukça akıcı, güzel bir dille yazılmıştı. Kitabı okursanız eğer adından da anlaşılacağı üzere bolca kanlı sahnelere hazırlıklı olun. Gerilim tarzı kitapları sevenlerin okumasını tavsiye ederim. 



Yorumlar