Cehennem Çiçekleri - IlariaTuti


Kendini tehdit altında hissettiği için öldüren bir hayvanın katil olduğunu söyleyebilir misiniz? 

IlariaTuti'nin ilk haftada 3 baskı yapan, 70.000'den fazla satarak çoksatanlar listesine giren kitabı Cehennem Çicekleri, 14 dile çevrildikten sonra şimdi Türkçede!

İtalyan Alplerinin ortasında, yaşlı ormanın içinde gözleri oyulmuş bir ceset bulunur. Korkunç cinayetler serisinin ilki gibi görünür. Acaba bir sonraki cinayet ne zaman işlenecektir? Ya da işlenecek midir?

Başkomiser Teresa Battaglia, altmışlarının ortasında, adli profil oluşturma konusunda hayli başarılı bir dedektiftir. Yıllar boyunca verdiği mücadeleler sonunda ekibindeki herkesin sarsılmaz saygısını kazanmıştır. Fakat bir gün ekibe yeni katılan genç dedektife güvenip güvenemeyeceğini kestiremez. Daha da kötüsü kendisine güvenebilecek midir? Hastalığı onu her an yarı yolda bırakabilir ve Teresa bu korkuyla hastalığına yenik düşmeden önce davayı çözmelidir. Peki hiç var olmamış birini bulmak için ne yapması gerekir? Aradığı kişi gerçekten bir katil midir?
**

"Yaşamın ışık olmadığında, kimse ilgilenmediğinde bile yeşerip büyümesine hayranlık duyuyorum.Yaşam bizden çok daha güçlü. Biz sadece onun parçalarıyız.”

İtalyan Alpleri'nin ortasında gözleri oyulmuş bir ceset bulunur, bu ceset Diego isimli çocuğun babasına aittir. Bu cinayet bütün cinayetlerden farklıdır çünkü gözler ellerle oyulmuştur ve hiçbir yerde iz bulunamamıştır. Bu cinayeti çözmekle görevli kişi Teresa Battaglia'dır. Başarılı komiser bile  bu cinayet karşısında biraz afallamıştır. Ekibine yeni gelen dedektif Massimo Marini’ye iyi davranmamıştır ama onunla çalışması gerekmektedir... Cinayetle uğraşırken Diego, Oliver, Mathias ve Lucia adındaki dört çocuk ormanın içerisinde bulunan hayalet görünümlü birine hayatlarında yaşadıkları kötü şeyleri anlatırlar... Acaba bu hayalet görünümlü kişi kimdir ? 
Kitap günümüz ve eski zamandan bahsederken Okul adında bir yer vardır ve burada akıl almaz bir deney yapılmaktadır... Acaba bunun cinayetle bir bağlantısı var mıydı ? Bu deney neydi ? Dedektif ve komiser bu cinayeti çözebilecek miydi? Teresa hastalığına yenik mi düşecekti? Başka bir cinayet daha olacak mıydı ?


"Biz toprakta yetişen çiçekleri hayranlıkla seyrederken onlar ayaklarımızın altındaki cehennemi görüyorlar."

Ilaria Tuti'nin yazdığı ilk kitap Cehennem Çiçekleri. Kitap günümüz ve geçmiş arasında geçen bölümlerden oluşuyor. Kitabın dili, akıcılığı hikayenin işleniş biçimi çok güzeldi ve bu yüzden kitabı bir gecede bitirdim... Çünkü hikayeye kendinizi kaptırdığınız an bırakmak istemiyorsunuz. Özellikle geçmişte yapılan bu deneyin gerçekten yapıldığını öğrendiğimde şok geçirdim ve kitabı daha da etkili kılıp sevmemi sağladı...
Polisiye bir roman olmasına rağmen sevgi,saflık ve çocuk kalmak kavramları üzerinde çok güzel durulmuş.Ben kitabı çok beğendim ve eğer yeni bir kitap arayışındaysanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Yorumlar