Düşleyen Kazanır - U. Günel


Mete okuldaki arkadaşları Kaya ve Sarp'ın kışkırtmaları ve çeşitli yerlerde karşısına çıkan reklamlar yüzünden Online Duty oyunu canavarına dönüşür. Sırasıyla bitirdiği görevlerden sonra sokağın muhafızıyla karşılaşır. 
Mete üçüncü görevi bitirip Kaya ve Sarp'a yetişebilecek mi? Oyundaki sürpriz isim kim? Sokağın muhafızının Online Duty oyunuyla ne ilgisi var? Bu kitapta gerçek, düş ve sanal ortam birbirine giriyor. Düşleyen Kazanır!
**

“Başından beri söylüyorum; hareket etmemiz lazım, koşturmamız lazım, çocukluğumuzu yaşamamız lazım...”

Kendi halinde hayatına devam eden Mete'nin bilgisayar oyunları ile arası yoktur. Fakat bir gün okulundaki arkadaşlarının oynadığı bir oyunu duyması ve bu oyunun reklamını her yerde görmesi üzerine oyunu merak eder. Bu merak sonucu oyunu indirir ve bir an da kendini oyunun içinde bulur. Verilen görevler yüzünden kendini alamayan Mete hayattan bağlantısını koparmış hale gelmiştir. Bir gün elektrik kesilmesiyle oyun donar ve Mete ne yapacağım diye düşünürken sokağın muhafızı ile konuşmaya başlar ve o an hayatı yeniden değişir. 


Düşleyen Kazanır kitabı online oyunlarla, sokak oyunlarını karşılaştırıyor. Günümüzde en büyük tehlikelerden biri bu online oyunlar, çocukları öyle bir içine alıyor ki gerçek hayattan kopuyorlar ve o oyunlara bağlı hale gelmeye başlıyorlar. Kitabı okurken zaman zaman çocukluğuma gittim ve sokakta, bahçede ne güzel oyunlar oynardık arkadaşlarımızla dedim... Ama şu zamana baktığımız da çocukların ellerinde tablet var ve sokakta oynayan çocuk sayısı o kadar az ki... 
Kitabın işlediği konuyu ve akıcılığını çok sevdim. Çocuklar haricinde ebeveynlerinde okuyup ders çıkarması gereken bir kitap. 88 sayfayı hiç sıkılmadan okuyacağınıza eminim ve kesinlikle bu kitabı size öneririm. Evet, teknoloji güzel bir şey ama doğru kullanmak çok önemli özellikle çocuklarınıza doğru bir şekilde kullanmayı öğretmelisiniz.





Yorumlar