Kedimle Sohbetler - Eduardo Jaureguı



İki tür arasında gelişebilecek en köklü dostluklardan birinin kanıtıdır Kedimle Sohbetler. Zekice, duygusal, mizahi ve bilgece...
Sara Leon otuzlu yaşlarını doldurmak üzere olan mutsuz bir kadındır. Artık çok sevdiği işi de onu tatmin etmemektedir. Sevgilisiyle ilişkisinin kötüye gitmesi, ailesinin ekonomik kriz yüzünden yaşadığı maddi zorluklar derken Sara’nın hayatı bir anda değişir.
Genç kadın, hayatının berbat bir hal aldığını düşündüğü sırada Sibila ile tanışır – zarif, gizemli bir Habeş kedisi.
Sibila, Sara’yı ondan iyi tanımaktadır. Dahası; zekâ dolu bakışı, sıra dışı mizah anlayışı ve bilgeliğiyle biz insanları binlerce yıldır gözlemlemektedir.
Sibila, Sara’ya yaşamındaki güçlüklere göğüs germesi için yardım edecek, hayallerini yeniden inşa etmesi için ihtiyacı olan desteği ona sunacaktır.
**

“Mutluluğa giden çok yol vardır, ama kestirmeleri kediler bilir.”

Sara Londra da yaşayan bir İspanyol kadınıdır. Bir süredir hayatında hiçbir şey yolunda gitmemektedir. Kocası ile arasındaki ilişki bile bozulmuştur. Bir gün balkonunda olan kedinin sesine kulak verir. Başta çekinir, korkar bunun bir hayal olduğunu düşünür çünkü kedi konuşmaktadır. Zamanla kediye alışır ve kedi Sibilla ona tavsiyeler vermeye başlar. Özellikle bir tavsiyesi sonucunda Sara bir araştırmaya yapmaya başlar ve öğrendiği gerçekler karşısında hayatı daha beter duruma gelir. Kedi Sibilla onun bu döneminde ona tavsiyeleriyle rehberlik etmeye başlar ve Sara yavaş yavaş hayatını yoluna koymaya başlar...


“Düşüncelerine bu kadar güvenme. Dediğim gibi, en çok burnuna güven. Gözlemlediklerine,duyduklarına ve içgüdülerine güven. Biliyorum, insanlar için bunu yapmak güç. Çünkü bir türlü kontrol altına alamadığınız zihniniz her şeyi birbirine karıştırıyor.”

Kitap Sibilla'nın Sara'ya verdiği tavsiyelerden oluşuyor,aslında Sara'ya değil biz insanlara verdiği güzel tavsiyelerden. Hepimiz bazı durumlara "yapamam" deriz ve o işten kurtuluruz işte Sibilla bize yapamam deme diyor hiç olmazsa bir kere dene diyor. Bu dediğini uyguladığınızda hayatınızın nasıl değiştiğini farkına varacaksınız tıpkı Sara gibi. Bir kedi sahibi olarak kitabı okurken kedilerin ne kadar akıllı olduklarını, duygu durumunuza göre size nasıl davrandıklarını ve sizi koşulsuz sevip, size bu koşulsuz sevginin nasıl olduğunu, ruhunuza nasıl iyi gelip sizi iyileştirdiğini bir kez daha anladım. Kitab'ı, Sibilla'nın tavsiyelerini ve Sara ile arasındaki dostluğu çok sevdim. Okumanızı ve kedilerin yol göstericiliğine inanmanızı tavsiye ederim :)






Yorumlar