Cafe Naftalin K.


Her semtte kendimi bulduğum mekanlar vardır. Balatta ise bu mekan Cafe Naftalin K. 
Önceleri karşısında bulunan binadaydı yerleri ve şimdiki yerlerinde ise antikacı vardı fakat bina tadilata girince antikacı ile kafeyi birleştirmişler ve mükemmel bir uyum sağlamışlar. 


İçeri girdiğiniz an sizi personellerin sıcaklığı ve o vintage görünüm sarıp sarmalıyor. Özellikle her yerde kedi figürleri ve gerçek kediler görebilirsiniz çünkü burası tam bir kedi düşkünü bir cafe, yani tam benlik :) bütün kedileri sevmekten bir hal oldum :) Cafe'nin her yeri ayrı güzel fakat oturduğumuz bu minik ve yola bakan masanın yeri bir başka. Sanki evinizin balkonunda oturuyormuş havasına hakim.




K. isminin nereden geldiğini merak etmiştim ve mekan sahiplerinden Zeynep Hanım'ın en sevdiği şeylerin baş harfleriymiş. Kedi,Kafka,Kitap... Bunu öğrendikten sonra bu cafe'ye bir kez daha aşık oldum. Yiyecek ve içecek kısmına gelecek olursak her şey ayrı ayrı çok güzel özellikle Kedi kurabiyelerine bayılıyorum, giderseniz tatmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Ve her şey el yapımı olduğu için tatları ayrı güzel. Bunun yanında birçok kahve çeşidi bulunmakta... Dibek Kahvesi, Mardin Kahvesi, Kakuleli Mardin Kahvesi vb. 
İçeri girdiğiniz an sizi koca bir gülümseme ile karşılayan personelleri var ve buradan mutsuz ayrılmanız imkansız.






Eğer yolunuz Balat'a düşerse müzikleri, kedileri, kahveleri, yiyecekleri,vintage havası ve eşyaları, masa üzerindeki el yapımı örgü örtüleri ile size huzur verecek Balat'ın en güzel mekanlarından birine uğramanızı tavsiye ederim. Mutluluk içinde ayrılacağınıza emin olabilirsiniz.





Yorumlar

  1. Selam.
    Fotoğraflardan içim açıldı ve Balat'a gittiğimde uğrayacağım mekanlardan oldu bile. Geçen seneden beri aklımda aslında Balat gezisi. Nedense bir türlü gidemedim.
    İyi geceler. 😊

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda gitmenizi tavsiye ederim hem buraya hem de Balat'a :) Pişman olmayacaksınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül döneminde listemde. İyi haftalar. 😊

      Sil

Yorum Gönder