Attila Şanbay - Vordonisi Kayıp Ada


İstanbul’un az bilinen, eski gizemlerinden biri su yüzüne çıkıyor…
  İstanbul’un meşhur Prens Adaları’nın toplamda dokuz tane olduğu bilinir. Fakat bu sadece, denizin yüzeyinde sayılabileni kadardır. Onuncu ada, Vordonisi, bundan bin yıl önceki büyük Bizans depremi sırasında, Marmara Denizi’nin derinliklerine batmıştır...
 Günümüzde ise Burgazada vahşi bir cinayetin ardından başlayan bir dizi küçük depremle sarsılır. Sıradan bir psikopatın işi gibi görünen bu cinayet aslında yüzyıllar önce batan Vordonisi’nin, denizin dibinden tekrar yükseleceğinin, üzerinde onunla birlikte batmış olan lanetli bir varlığın ve çürümüşlük kokan ordusunun, ada halkına musallat olacağının ilk işaretidir.
 Korkunun birleştirdiği ada sakinlerinin anakarayla olan tüm bağlantıları kesilir. Hayatta ve de adada mahsur kalan bu bir grup insan, şimdi hem kendi iç şeytanlarıyla hem de adaya musallat olan korkunç yaratıklarla mücadele etmek zorundadır.
Tarihin bugünle, aydınlık günün korkunç geceyle, gerçeğin hezeyanla karıştığı bir kâbus…
Vordonisi’ yle yazar Attila Şanbay, Dan Brown ve Stephen King severlerin yeni gözdesi olacak
**

“Unutmak insanın en ilkel savunma mekanizmasıdır. Yaşamak için unutmalıdır. Yaşamak için öldür, derler, oysaki unutmak da bir nevi cinayettir zaten.”
Prens Adaları'nın dokuz tane olduğu bilinir ama sular altında kalan onuncu ada Vordonisi de vardır. Günlerden bir gün Samra adlı bir kadın doktora tezini yazmak için için Burgazadaya gelir. Her şey güzel giderken bir restorantta otururken gözüne bir adam ve köpeğin ağzındaki kol ilişir. Ama adamında bu kol hakkında fikri yoktur ve Cüneyt ve Samra konuşmaya başlarlar. Zaman böyle akıp giderken ada da bir şeyler yolunda gitmemektedir. Hava değişir ve kilisede akıl almaz bir olay yaşanır. Polisler suçluyu bulurlar ama bu öyle biridir ki hiçbir şeyden korkmaz ve onu birinin kurtaracağını söyler. Bir süre sonra beklemedikleri olaylar yaşanır.Önce ışıklar söner ve sonra tanımlayamadıkları bir canlı ortaya çıkar. Bundan sonra bütün ada halkı bir yere toplanır. Cüneyt bir rüya görür ve Samra'yı tehlikeye atar çünkü Cüneyt'in derin bir yara izi vardır... Ve Burgazada bir korkunç olayla karşı karşıya kalır. Acaba bu canavar onlara ne yapacak? Samra'nın başına neler gelecek? Kurtulabilecek mi ? Su yüzüne çıkan ada Vordonisi ne gibi olaylar yaşatacak Burgazada halkına?
                                        

"Zaman,yok ettiği şeyleri geri getiremeyen beceriksiz bir sihirbazdır."
Korku-gerilim konusunun çok iyi işlendiği bir kitap Vordonisi Kayıp Ada. Bir gece de okudum ve tek kelime ile bayıldım. Hikayenin akıcılığı, kurgusu , kişilerin ve yerlerin gerçekliği ve hayal edilen kısmı harikaydı. Elinize aldığınız an bırakmak istemiyorsunuz çünkü hikaye sizi sarıp sarmalıyor ve merak içinde ne olacak şimdi diye diye okuyorsunuz.Kısacası okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ve son olarak yazar sayesinde Burgazada'yı bir kez daha sevdim ve Vordonisi adası hakkında birçok bilgiye sahip oldum. Özellikle bundan sonra Adalar'a giderken Vordonisi'nin tepesine ve üzerine yapılmış çakar'a bakacağım ve aklıma bu kitap gelicek. Kim bilir belki bir gün suların dibinden yeniden yükselir :)

Yorumlar