İclal Aydın - Üç Kız Kardeş: Beni Bırakıp Gitme Bir Yere


Tanıtım Bülteni
*

Bir zamanlar, bir ülkenin en güzel denizine bakan bir evde üç kız kardeş yaşardı. İsimleri Türkân, Dönüş ve Derya idi. Babaları Sadık Bey ve anneleri Nesrin Hanım’la birlikte geceleri kucak kucağa oturur, gelecekte onları bekleyen şahane yılların hayallerini kurarlardı.
Türkân, Dönüş ve Derya’nın, Ayvalık’ın çam kokulu sokaklarında geçen masal gibi çocukluğu, onları yetişkin dünyasının acımasızlığına hazırlamamıştı belki. Hiçbir hayatın, hiçbir seçimin göründüğü kadar kolay olmadığını, bazen en büyük, en akla gelmeyecek sırların en güvendiklerimizin kalbinde saklandığını, en korkulacak hastalıkların gün gelip geçmişi derleyip toplayabileceğini anlamak zaman istiyordu.
Ve zamanın ilaç olmadığı bir yara var mıydı dünyada?
Ayvalık’ın denize uzanan taş sokaklarından, nice yaşamlar görüp geçirmiş zeytin ağaçlarından, hayatın kaynağından akan suyundan, eski evlerinden doğmuş bir aile hikâyesi Üç Kız Kardeş. Bir mutsuzluk hikâyesi değil; neşeli günleri yâd ede ede iyiliğe dönüşün hikâyesi. İyileşmenin yolculuğu…
**

“Olmaz dediklerim oldu. Geçmez dediklerim geçti gitti.Gidenler döndü, kalanların bazıları öldü. Sonra tam her şey yoluna girdi, mutlu sona az kaldı derken beklenmedik bir fırtına çıktı.Ama biz alışkındık fırtınalara. Kaç kez bu gemiyi sağ salim yanaştırdık karaya.”

Adından da anlaşıldığı gibi üç kız kardeşin hikayesi bu... Ayvalık'tan İstanbul'a,İstanbul'dan Ayvalığ'a uzanan Dönüş,Derya,Türkan ve ailesinin bazen mutlu bazen üzüntülü hikayesini anlatıyor. Hepsi mutlu gibi gözükse de üçünün de içinde yaşadıkları hüzünler,sorunlar,sırlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve her olay her sır aileyi birbirine daha çok bağlıyor. 


“Onlar öyleydi, ben böyleydim, haklıydım, haksızdım, yanlıştı, doğruydu, o yaptı, ben yapamadım derken nasıl da çarçur ediyormuş meğer insan hayatını”

Kalemi'nin naifliğine, dili sade kullanışına bayıldığım bir yazar İclal Aydın. Bu kitabında da o naifliği,sadeliği görüp hayran olacaksınız. Kelimeler, cümleler sizi bazen Ayvalığın o güzel mavisine,yeşiline götürecek bazen de yaşanılan olaylar da siz de kendinizi bulacaksınız. Bazen çok gülecek, bazen çok ağlayacaksınız ve en önemlisi kendinizden bir şeyler bulacaksınız. 
Hem sevincin hem üzüntü'nün bir arada olduğu bu kitaba ben bayıldım. Eğer yeni bir kitap arayışındaysanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Cümleler ruhunuza iyi gelecek, buna emin olabilirsiniz.


Yorumlar

  1. Selam.
    Çok çok çok sevdiğim bir yazardır İclal Aydın. Son kitabı hariç her kitabını, her cümlesini düşünürek okurum. İçime çok işliyor çünkü.
    Henüz okumadım ama sıra da olan bir kitabım.
    İyi hafta sonları şimdiden. Selamlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kusura bakmayın okul yoğunluğundan bir süre ara vermiştim buralara, mesajınızı şimdi gördüm. Eminim bu kitap diğerleri gibi içinize işleyecek :) Sevgiler <3

      Sil
  2. Anneme doğum günü için aldım, bu güzel yorumunu görmek iyi oldu. Sanırım ben de okurum o okuduktan sonra. Klavyene sağlık Esra kuzum. Sevgiler! ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumalısın kuzum :) Sevgiler <3

      Sil

Yorum Gönder