Theo'ya Mektuplar - Vincent Van Gogh


Tanıtım Bülteni
*
Vicent Van Gogh, Paris’te bir galeri yöneticisi olan kardeşi Theo’yla dertleştiği mektuplarında, renk tutkusuyla dolu bir ressamın yaşam savaşına ve yaratıcılık uğruna gösterdiği özverilere tanık oluruz. Van Gogh’un, başta Gauguin olmak üzere, çağdaşı ressamlarla yakın ilişkilerine de ışık tutan Theo’ya Mektuplar, hayatı boyunca şiddetli ruhsal sarsıntılarla boğuşmuş sanatçının daha yumuşak ve coşkulu yönünü ortaya çıkarıyor.

Bu ünlü yapıtın, Azra Erhat derlemesi ve çevirisini yeniden yayınlamaktan kıvanç duyuyoruz.
**

“Elden geldiği kadar çok sevmeliyiz, çünkü asıl güç sevgidedir, çok seven adam büyük işler görür, büyük işler görebilecek güçtedir ve seygiyle yapılmış iş iyi yapılmış iştir.”

Bir Van Gogh aşığı olarak tek kelime ile bu kitaba, mektuplaşmalara ve içinde kalbinize hitap eden o güzel sözlere bayıldım. Tanıtım Bülteninde de belirtildiği gibi kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplardan oluşuyor kitap. Ve bu mektuplar on yedi yıl boyunca, intiharından iki gün önceye dek devam etmiştir. Theo'ya yazdığı o son mektup...Theo'yu hüzüne boğduğu gibi sizi de hüzüne boğacak...

Kitap bunların yanında size resimler hakkında derin bilgiler vermekte, eğer bunlara ilginiz yoksa biraz sıkılabilirsiniz. Ama bunun haricinde okumanızı kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap özellikle Van Gogh'u çok iyi anlamak istiyorsanız hemen bu kitabı almalısınız.


"Hem hayat bize niçin bağışlandı: bedenimiz acı içinde kıvrandığı zaman bile yüreğimizi zenginleştirelim diye değil mi?"




Yorumlar