Rüzgar Olmak İsteyen Çocuk - Başak Sayan


Tanıtım Bülteni
*

Milo’nun en büyük hayali tıpkı bir rüzgâr gibi uçmak ve dünyanın her yanına gidebilmektir.
Ancak Milo’nun bu isteği büyükler ve hatta, belki inanmayacaksınız ama, okuldaki arkadaşları tarafından bile kabul görmez.
Olacak iş midir, rüzgâr olup uçmak görülmüş şey midir?
Bir gün Milo ormana doğru kısa bir yürüyüşe çıkar. Bu yürüyüşte karşılaştığı kurt, Milo ile konuşmaya başlar ve ona yaşayan her canlının bir hayali olduğunu, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceğini söyler!
Elbette ki etrafındaki hiç kimse Milo’nun bir kurtla konuşabildiğine de inanmaz.
Neye inanacağını şaşıran Milo, şüpheye düştükçe yeni dostları da hayatından bir bir çıkar. Neredeyse hayallerini bile gerçekleştiremeyeceğini düşünür.
Oysa etrafında, ona mucizelerin gerçek olabileceğini söyleyen o kadar çok şey vardır ki…
Milo, kendisine arkadaşlık eden bir kurt, bir ağaç, bir çiçek ve sincap kardeşler sayesinde  büyüklerin her zaman haklı olmadıklarını fark eder.
Nasıl mı? İşte onu size Milo gösterecek. Milo’nun başından geçenleri okudukça mucizelerin gerçekleşeceğini siz de göreceksiniz….
**

Demek her hayal için çalışmak gerekir.Sırf hayal kurmak yetmez.

Evet.Bir hayale ne kadar emek harcarsan o kadar çabuk gerçekleşir.diye yineledi sözlerini kurt.
Ve ne kadar çok pes etmezsen, diye ekledi ağaç bilgiççe.”

Her çocuk gibi Milo'nun da hayalleri vardır. Onlardan biri de rüzgar olmak istemesidir. Böylece istediği yerlere gidip,oraları görebilecektir.Ancak bu hayali kimse tarafından kabul görmez.Bir gün Milo ormana gider ve kurt ile karşılaşıp onunla konuşmaya başlar. Daha sonra bir ağaç,çiçek ve sincap kardeşlerle arkadaş olur ve onların Milo'ya söylediği tek bir şey vardır ; herkes hayallerini gerçekleştirebilir,bunu isteyerek ve çaba göstererek yaparlar.Acaba kahramanımız Milo hayallerini gerçekleştirebilecek midir ?


"Eğer bir şeyi çok istersen ve onu gerçekleştireceğine inanırsan yaparsın."

Canım Başak Sayan'ın çocuklar için yazdığı -aslında sırf çocuklar için değil,bizim için de yazdığı- kitabı tek kelime ile harika. Özellikle kitabın bize verdiği mesaj çok önemli ve güzel "Her ne olursa olsun hayallerinizin peşinden gidin.Kendinize inanırsanız hayallerinize ulaşırsınız". Gerçekten de hayallerimizi gerçekleştirmek için onların peşinden gitmeli ve onlara inanmalıyız. İşte Milo'nun da bize anlatmak istediği bu. Okurken kendinizi kaptıracaksınız bu güzel kitaba ve bitmesini hiç istemeyeceksiniz. Ayrıca kitabın doğa sevgisi ve doğayı koruma ile ilgili konuları işlemesi de bu kitabın çok güzel olmasına bir sebep. Yetişkin,çocuk fark etmez bu kitabı kesinlikle okumalısınız. Emin olun kalbinizde o gizli yere ulaşacak ve sizi hayalleriniz için harekete geçirecek.


Yorumlar