Geleceği İnşa Eden Adam - Elon Musk


Bir sarı sayfalar sitesi olan Zip2’nin, Dünyanın ilk çevrimiçi bankacılık sistemlerinden olan X.com’un, En büyük çevrimiçi ödeme sitelerinden biri olan PayPal’ın, İlk elektrikli spor arabayı üreten Tesla Motors’un, Güneş panelleri üreten SolarCity’nin ve Bizleri geleceğe taşıyan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in arkasındaki isim olan Elon Musk aynı zamanda bir mucit, bir kâşif, bir mühendis ve bir girişimcidir. Geleceği İnşa Eden Adam’da, Elon Musk’ın başarısının sırrını keşfedecek, ayrıntılı başlıklar sayesinde bir biyografi okuyormuş gibi hissedecek ve her şeyden önemlisi, ona “Gerçek Dünyanın Iron Man’i” denmesinin geçerli sebepleri olduğunu göreceksiniz.
**

“Yaratmaya çalıştığınız şey ne olursa olsun, bir şeyin mevcut duruma göre yaratacağı fayda, etkileyeceği insan sayısına göre değişir. Bu nedenle büyük fark yaratan ve küçük bir grubu etkileyen bir şey üretmek kadar, küçük bir fark oluşturan ama çok sayıda insanı etkileyen bir şey üretmenin de önemli olduğunu düşünüyorum.”

Teknoloji,uzay ve yapay zeka denilince akla gelen bir isim Elon Musk. 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar adlı uzay oyunu ile ilk yazılım satışını yaptı. 1999 yılında X.com'un ortak kuruculuğunu yaptı ve daha sonra PayPal'ı oluşturdu. 2002 yılında ise SpaceX'i kurdu. Tesla Motors firmasının projesine 2004 yılında katıldı. SolarCity şirketinin kurulmasına yardımcı oldu. 46 yaşındaki bu dahi SpaceX'te CEO ve baş tasarımcı, Tesla Motors'da başkan,CEO ve ürün mimarı ve SolarCity'nin de başkanıdır.


"Sadece okuyun ve insanlarla konuşun ama özellikle kitap okuyun. Okumayla kazanılan veri aralığı, biri konuşurken kazanılandan çok daha büyüktür. ''

Kitap önsözünde Musk'ın hayatını ve amaçlarını anlatıyor ve daha sonra Musk'ın konuşmalarını konularına ayırarak bizlere sunmuş. Yaptıklarını, yaşadıklarını ve hayatını okudukça etkilenmemek elde değil. Altını çizdiğim bir sürü sözü oldu ve hepsi beni çok etkiledi. Teknoloji,mühendislik ve uzay gibi konulara ilginiz varsa ya da bunlara hiç ilginiz olmasa bile dünyada fark yaratan bir dahi'nin sözlerini okuyup size bir şeyler katsın istiyorsanız kitabı okumanızı tavsiye ederim.



Yorumlar

  1. Bu yorumundan sonra kesinlikle ilgimi çekti Esra kuzum. Yine ve yine ve tekrar yine kelimelerine sağlık! <3

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim kuzum güzel yorumun için <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder