'Merhaba' Halikarnas Balıkçısı - İ.Hatice Orman


"Onda öyle bir yürek vardı ki; kuşları, çiçekleri ve insanlarıyla yaradılışın sonsuz sevgisi, yakan kül eden merhameti bu yüreğe dolmuştu da yine az gelmişti. Bu "İnsan ve insanlık uğruna yanmak, tutuşmak, yok olmak istiyorum" diyen bir yürekti."

İlhami Bekir

**

Halikarnas Balıkçısı adıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın yaşamı,kişiliği,sanatı,yapıtları hakkında bilmek istediklerini bulabileceğiniz bir kitap. Bunun yanında bu kitabın içinde yapıtlarından seçmeler ve başka sanatçıların onunla ilgili yazdığı yazılar da yer alıyor.


"Halikarnas Balıkçısı, Bodrum diye bir yer yaratmış insandır. İnsanlar çoğunlukla doğdukları yerle anılır. Balıkçı ise yarattığı yerle, Bodrum'la anılıyor."

Hepimizin takma adıyla tanıdığı Halikarnas Balıkçısı yani Cevat Şakir, onu ilk tanıdığım ve hayranlık duyduğum romanı Aganta Burina Burinata'dır. Bodruma gittikçe de ona olan hayranlığım daha da artmıştır. Kitapta da yazıldığı gibi Bodrumu yaratan, oranın ağaçlanmasını, farklı çiçeklerin yetişmesini sağlayan ve tüm ömrünü buraya adayan bir kişidir Halikarnas Balıkçısı. Okudukça, hayatı hakkında gerçekleri öğrendikçe ona olan hayranlığınız daha da artıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi kitap farklı bölümlerle Halikarnas Balıkçısını işliyor. Onun Bodrum,deniz ve Ege sevdasını okuyorsunuz. Bodrum ve Halikarnas Balıkçısı hayranlığımdan ve kitabın sade dilinden dolayı kitabı çok sevdim. Okumadıysanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.




Yorumlar