Pati İzleri - Tolga Meriç

Anne kediler, milyonlarca yıl önce, kendi aralarında bir mesajlaşma sistemi geliştirmişler. Bu mesajlarda kedilerin en büyük hayat sırrı ve pati izleri saklıymış. Sen de milyonlarca yıllık bu pati izlerini takip ederek sevginin sırrını çözmek ve çok sevdiğimiz kedileri daha yakından tanımak ister misin? Bıdık ve annesi seni bekliyor öyleyse!

“Pati İzleri” bir anne kediyle yavrusu üzerinden evrensel sevgiyi anlatıyor.
**

“Biz sadece ayrılığın acısını unutacağız. Ama birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ve bütün bunları birbirimizi çok sevdiğimiz için yaşadığımızı hiç unutmayacağız"

Bu sefer bir çocuk kitabı yorumu ile karşınızdayım aslında çocuk kitabı diye kısıtlama yapmak olmaz çünkü yetişkinlere de hitap eden mükemmel bir kitap kendisi. Konusuna gelecek olursak Bıdık ve annesinin hikayesini anlatıyor. Bıdık bir sabah kalktığında annesini yanında bulamıyor ve onu aramaya başlıyor. Aslında Bıdık bu ayrılığın bir gün gerçekleşeceğini biliyordu çünkü annesi ona bu ayrılığın hayatta kalabilmek için önemli bir şey olduğunu verdiği dersler de anlatmıştı. Ama Bıdık ona haber vermeden gittiği için üzgündü ve hiç durmadan annesini aramayı sürdürdü. Sonunda çok bitkin düştü ve annesinin planı sayesinde Bıdık tekrar eski haline geri döndü...


Bilindiği üzere anne kedi bir süre sonra yavrusunu bırakmak zorundadır çünkü yavru kedi yaşamayı öğrenemez. Özellikle de güvendikleri bir yer ve güvendikleri insanların yanına alıştırmaya çalışıp orada bırakırlar yavrularını. Tıpkı bahçemizin kedilerinden olan Minnoş'un yavrularını bizim balkonda bakıp - iki tanesi bütün çabalarımıza rağmen öldü- bir süre sonra bir tanesini bırakıp gitmesi gibi.Daha geldiği ilk günden beri fotoğrafta gördüğünüz o koca göbekle bir bağ kurmuştum ve annesi gittikten sonra onu eve aldık. Şimdi hem içeri de hem dışarı da gününü gün ediyor. Bu hikayenin beni bu kadar derinden etkilemesinin sebebi de bir kediye sahip olmam,kedileri,hayvanları çok seviyor olmam. Bize sevginin ne kadar güzel ve büyük bir şey olduğunu çok güzel bir hikaye ile anlatıyor Tolga Meriç.

  

Bu hikaye de bazen mutluluk gözyaşı bazen de hüzün gözyaşı dökeceksiniz ama bu iç ısıtan hikayeyi çok seveceksiniz. Sadece çocuklar değil,yetişkinlerin de okuması gereken bir kitap. Unutmadan gözleriniz kör olmasın lütfen onlar sizden sadece sevgi istiyorlar onlara vurmayın ve zarar verecek şeyler yapmayın. Ve bu güzel kitabı da okumayı unutmayın.

Yorumlar