Karanlık Sular - Paula Hawkins


Yayımlandığı andan itibaren çoksatan listelerini altüst eden, pek çoklarınca yılın kitabı seçilen, son yılların en önemli gerilim romanı TRENDEKİ KIZ’ın yazarı Paula Hawkins’ten gizem dolu yepyeni bir roman!

Nefes almak giderek daha da zorlaşacak.

Ölümünden birkaç gün önce Nel yardım istemek üzere kız kardeşine telefon eder. Ancak kardeşi Jules yanıt vermez ve yardım çağrısını geri çevirir. Birkaç gün sonra Nel’in ölüm haberi gelir. Jules ise kaçtığı ve gelmemeye yemin ettiği kasabaya, geride kalan yeğenine bakmak için dönmek zorunda kalır.

Ancak Jules dehşet içerisindedir. Çok korkmuştur. Anımsamak istemediği hatıraları su yüzüne çıkarken, Nel’in intihar etmeyeceğine de giderek ikna olur. Bunların ötesinde Jules sudan korkmaktadır, özellikle de Ölüm Göleti dönen o korku verici yerden...
**

“Hatırlamak istediklerimi hatırlamadığım yetmiyormuş gibi, unutmaya çalıştıklarım da aklımdan çıkmıyor.”

Karanlık Sular Ölüm Göleti denilen yerde geçen bir hikayeyi anlatıyor. Bu gölet kadınları bu sulara gömüp onları yok ediyor. Son olarak da Nel'i boğuyor. Ölmeden önce uzun süredir görüşmediği kız kardeşi Jules'i arıyor ve ondan yardım istiyor ancak Jules Nel'in her zamanki saçmalıkları olduğunu düşünüyor ve onu ciddiye almıyor. Birkaç gün sonra ölüm haberini alıyor ve asla dönmek istemediği o kasabaya yeğeni'nin tek kalması yüzünden geri geliyor. Jules kasabaya geldikten sonra olaylar yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. Bir yandan yaşanan ölümler diğer yanda yaşanan aile dramı... Acaba olaylar nasıl gelişecek?


"Geçmiş, çalılardan fırlayan serçeler gibi şaşırtıcı ve kaçınılmaz şekilde üzerime saldırıyordu."

Kitabın başlarında farklı farklı karakterlerin görüş açısından kısımlar okuyoruz.Bu biraz benim açımdan karışık oldu çünkü kim kimin babası,kocası diye anlamak biraz zaman aldı. Anladıktan sonra ise hikaye sizi içine çekiyor ve son sayfasına kadar soluksuz okuyorsunuz. Trendeki Kız kitabı kadar çok sevdim ve heyecanın hiç eksik olmadığı bir kitap oldu. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. 

Yorumlar

Yorum Gönder