Karanlık Sokağın Dehası - Kim Newman


Her suç bir denklemdir, bazılarının hiç çözülmemesi gerekir.

Sherlock Holmes ile John Watson’ın suç dünyasındaki karanlık ikizlerini hayal ederseniz, karşınıza sahtekâr, ne yapacağı belli olmayan ama son derece zeki bir matematik profesörü olan James Moriarty ile acımasızlığı, patavatsızlığı ve ahlaksızlığıyla nam salmış yardımcısı Albay Sebastian Moran çıkar.

Holmes ve Watson’ın karanlık sokaklardaki uyarlamasında kötücül bir deha ile yardımcısının kendi çıkarları uğruna çözdüğü inanılmaz gizemlere tanık olacaksınız.

**

“Her suç bir denklemdir,bazılarının hiç çözülmemesi gerekir.”

Moriarty yanına acımasız bir Albay olan Sebastian Moran'ı alıyor. Moriarty ona yaptıkları şeyleri ve ona verdiği kademeyi anlatıyor. Başlarda temkinli olan Moran işlerin içine girdikçe alışmaya başlıyor. Onlara gelen müşteriler de onlardan öyle güzel işler istemiyorlar. Hatta bazen öyle bir işe karışıyorlar ki başlarına neler gelecek,olaylar nasıl gelişecek okudukça anlıyorsunuz.

Kitap da aynı dizi de ki gibi aksiyon,cinayet,heyecan eksik olmuyor.Dört farklı hikayeden oluşuyor ve hikayelerin farklı oluşundan,karakter çokluğundan sindire sindire okunması gerekiyor. Hikayelerin bazılarında karşılarındakini alt ederlerken bazılarında kendileri tuzağa düşüyor. 
Genel olarak kitabı çok beğendim,dili hafif ve hikayelere kendinizi kaptırarak okuyorsunuz. 


Yorumlar

Yorum Gönder