Da Vinci Şifresi - Dan Brown



    Da Vinci Şifresi satışa çıktığı ilk haftanın sonunda büyük bir başarı kazandı. New York Times'ın 'en çok satanlar' listesine "1 Numara"dan girdi. Aynı zamanda Wall Street Journal, Publishers Weekly ve San Francisco Chronicle'ın 'en çok satanlar' listesinde ilk sıradaki yerini uzun süre korudu. Colombia Pictures kitabın film haklarını satın aldı.

**

"Bir sorunun doğru cevabı yoksa, tek bir doğru yanıt vardır. 
Evet ile hayır arasındaki gri bölge."

Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü olan Robert Langdon Paris'te iş gezisindeyken burada işlenen bir cinayet sonrası kendini soruşturmanın içinde bulur. Cesette birçok gizli sembol vardır. Langdom ve yetenekli kriptoloji uzmanı Sophie Neveu bu izleri takip ederek cinayeti çözmeye çalışırlar. Yavaş yavaş izleri sürdükçe ipuçları onları Da Vinci' nin tablosuna götürür. Aslında her şey Moni Lisa tablosuna gizlenmiştir. Ortaya çıkanlarla Sophie ve Langdom her şeyi açığa çıkarmak için yola koyulurlar. Fakat bu o kadar kolay olmayacaktır. Arkalarından gelen polisler ve Sophie'nin öldürülen büyükbabasının sakladığı sırlar yüzünden onu takip edenler peşlerini bırakmayacaklardır. Acaba bu cinayetin ve sembollerin sırrını çözüp,nereye varacaklardır?


Dan Brown'un okuduğum ve çok geç kaldığım ikinci kitabı Da Vinci Şifresi tek kelime ile harikaydı. Yazar yine öyle güzel bir hikaye yaratmış ki gerçekle hayal iç içe. İlk 20 sayfası biraz ağır ilerlese de ondan sonra gelen sayfalar da kitabı elimden bırakmak istemedim. Aksiyonu,heyecanı eksik olmayan bir kitap ve okurken sanki siz de onlarlaymışsınız gibi bir his yaratıyor. Kısacası okumayanlar için hemen okumasını tavsiye edeceğim bir kitap.





Yorumlar