Yıldızlarda Yazılı - Aisha Saeed


Amerika’da yaşayan bir Pakistanlı olan Naila’nın kendi kararlarını almasının önünde bir engeli yoktur. Ancak en önemlisi hariç: hayatını kiminle geçireceği. 

Gelenekler sınır, hudut saymamış, on yedi yaşındaki Naila’nın geleceğine dönüşmüştür. Ancak Naila ilk aşkıyla çoktan tanışmıştır. Ailesinin bu aşkı öğrenmesiyle de yaptıkları akıl almaz plan sonucu Naila kendisini bir zamanlar tanıdığı her şeyden ve herkesten uzak, bambaşka bir coğrafyada bulur. Kaçmak için tek umudu Saif’tir… Ancak Saif’in de onun izini bulacağı meçhuldür.

Rüyalar ülkesinde başlayan bir aşk, sınır tanımazlığını kanıtlayabilecek midir?

**

"Bazı şeyler yıldızlarda yazılıdır. Deneyebilirsin ama olması gerekenlerden asla kaçamazsın."

Florida'da yaşayan Pakistanlı Naila Pakistan'ın katı kuralları ile yetişmiştir.Lise'yi birincilik ile bitirmiştir ve doktor olmak istemektedir. Ailesinin güvendiği,sevdiği kızları mezuniyet balosunda onları hayal kırıklığına uğratır çünkü evleneceği kişiyi ailesi seçmesi gerekirken Naila kendi seçmiştir bile. Saif'i öğrenen Naila'nın ailesi Pakistan'a dönerek haklarında çıkacak dedikodulardan uzak durmak isterler. Her şeyden habersiz olan Naila bunu minik bir gezi sanar ancak olay göründüğü gibi değildir.Ailesi onu seçtikleri kişiyle başka bir evliliğe zorlayacaktır. Acaba Saif Naila'yı bu durumdan kurtarabilecek midir ?



"Annem her zaman,kaderle savaşırsan kader de seninle savaşır,der."

Kitabı okurken Naila'ya yapılanlar yüzünden ailesinden nefret ettim. Bunun yanında Saif'in o aşkına hayran kaldım ve çoğu yerde ağladım. Yazar yaşamın gerçeklerini ince ve çok güzel bir kurguyla birleştirmiş. Hayatın bazı acımasızlıklarını yüzümüze çok güzel vurmuş... Kısacası kitap genel anlam da çok güzeldi. Yaşattığı duygu yoğunlukları kitabın akıcı olmasını sağlamıştı ve bu sayede kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Okumanızı tavsiye edeceğim bir kitap oldu kendisi :)

Yorumlar