Kurt Gölü-John Verdon


Gördüğünüz bir kabus, cinayet silahı olarak kullanılabilir mi? 

Ülkenin farklı yerlerinde yaşayan dört kişinin tek ortak noktası; aynı rüyayı gördüklerini ve bu rüyada kurt başlı bir hançerle öldürüldüklerini söylemiş olmalarıdır. Dördü de bu ifadelerinden hemen sonra, bilekleri kesilmiş halde bulunur ve yanı başlarında hepsini ölüme götüren kurt başlı bir hançer duruyordur. Onları intihara götüren bu kabuslar mıydı?

Bir anda tüm dikkatler, ürkütücü atmosfere sahip Kurt Gölü diye bilinen yerde, hipnoz terapileri yapan Psikolog Richard Hammond'a yönelir. Her bir kurban ölmeden kısa bir süre önce Hammond ile Kurt Gölü'nde hipnoz terapisi görmüştür.

Kurt Gölü'nün şeytani esrarengizliğinde en az onu tuzağa düşüren kar fırtınası kadar acımasız olan düşmanları, ne pahasına olursa olsun Gurney'i gerçeklerden uzak tutmaya kararlıdırlar. Duygusal açıdan kırılma noktasına gelen Gurney, şimdiye kadarki en korkunç düşmanı ile kendini ölümcül bir oyunun içinde bulur.
**

"Zihnimiz sebep - sonuç ilişkisi üzerine işler. Bu, hayatta kalmamız için gereklidir. Ama bazen sorun çıkartır. Lanetlendiğini düşünen biri, bu lanetin gücüne inanıyorsa, dehşete kapılacaktır. Çünkü lanetin onu öldüreceğine dair inancı sonsuzdur. Bu korkuyla iştah kaybetmeye başlar. Kilo kaybeder. Kilo kaybını ölme sürecinin başlangıcı olarak algılar. Dehşeti daha da katlanır. Daha çok kilo verir. Halsizleşir. Fiziksel olarak da rahatsızlanır. Ve zaman içinde bu kısır döngünün etkileri onu ölüme sürükler. Öleceğine inandığı için ölür."


Birbirlerinden farklı kişiler aynı rüyayı görmeye başlarlar ve bu rüyalardan sonra yakın zamanlar da bilekleri kurt başlı hançerlerle kesilmiş olarak bulunurlar. Bu kadar şey aynıyken bir de bu dört kişinin intihar etmeden önce birbirlerine gördükleri kabusu anlatması ortaya çıkar. Bu yaşanılan olaylardan sonra dikkatleri tek bir kişi çeker Kurt Gölü'nde yaşayan hipnoz terapisti olarak çalışan Psikolog Richard Hammond. Çünkü her biri ölmeden önce psikolog ile görüşmüşlerdir. Ve bu olayı çözmek üzere baş karakterimiz,dedektifimiz Gurney ve eşi Kurt Gölü'nün yolunu tutar ve olaya dahil olur. Olaya dahil olduktan sonra eşi Madeleine'nın tatil planlarını ertelemesine ve olaya itiraz etmemesine şaşırır ve zaman geçtikçe Madeleine'nin gizemli halleri Gurney'i endişelendirmeye başlar. Acaba Madeleine neden böyle davranıyor? Gurney bunu çözebilecek mi? Peki bunların yanında dahil olduğu bu cinayeti çözüme kavuşturabilecek mi?


"Bir sürü şeyde mantık bulabilirsin. Ama mantıki öğeler taşıyor oldukları doğru oldukları anlamına gelmez."


Aldığım günden beri okumak için can attığım kitap Kurt Gölü... 5-6 saatlik bir zamanda bitti. Konu John Verdon olunca kendimi durduramıyorum çünkü ilerleyen sayfalarda ne olacak,bu olay nasıl çözülecek diye diye kitap su gibi akıp gidiyor zaten :) Polisiye kitaplarda olması gereken şey bu bence. Yazar sizi olayın içine çekmeli sanki oradaymışsınız hissi yaratmalı ve neler olacak diye merak uyandırmalı,işte bunların hepsi John Verdon da toplanmış :)


Hikayeyi,gidilen yerleri öyle güzel tasvir ediyor ki gözünüz de canlandıra biliyorsunuz ve ortamın o buz gibi soğuğunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bir John Verdon hayranı olarak bu kitabına da tek kelime ile BAYILDIM.Eğer aramızda hiç John Verdon kitabı okumayan varsa bu Gurney serisinin 5. kitabı ama kitaplar birbirinden farklı konuları işliyor sadece karakterler aynı.Eeee 5 kitapta da aynı olunca karakterler o kadar çok seviyorsunuz ki onları... Sonuç olarak gidin,alın ve hemen okuyun bu kitabı ve aramızda hiç kitaplarını okumayanlar varsa bütün kitaplarını başlayın hemen okumaya. :)
John Verdon hep yazsın,bizi bu güzel hikayelerinden mahrum bırakmasın :)))

Yorumlar