Kelebek Adası-Sarah Jio



Mavi kelebeklerin hikâyesini bilir misiniz? Mavi kelebekleri her yerde göremezsiniz. Oldukça nadir görülürler. Sabah uyandığınızda, "Bugün mavi kelebekleri görmeye gidiyorum," diyemezsiniz. Siz onları değil, onlar sizi bulur. Efsaneye göre bu kelebekler, değişimin habercisidir. Olur da gündoğumunda yolunuzu bir mavi kelebek keserse, bilin ki artık hayatınız eskisi gibi olmayacaktır. Ne hayatınız ne kaderiniz ne şansınız... Artık bildiklerinizi unutun. Belki bambaşka biri girer hayatınıza. Belki bambaşka bir yerde uyanırsınız. Ya da ilk kez adımınızı attığınız bir yerde kendinizi hiç olmadığınız kadar huzurlu ve evinizde hissedersiniz. Kaybolurken bulunursunuz. Geldiğinizi sanarken gittiğinizi görürsünüz. Hayata başka bakarsınız mavi bir kelebek kanat çırptığında, çünkü size başka bakıyordur artık hayat.
**


"Olanları,kimi sevdiğimizi,yaptıklarımızı geri alamayız.Tıpkı şimdiki durumumuzu değiştiremediğimiz gibi.Bence hayat eski ve yeni anılardan oluşan komik bir şey.Bazen yan yana olan kareler birbirine uymuyor ama ortaya çıkan şeye bütün olarak baktığında bir şekilde hepsi birbirini tamamlıyor."


Baş karakterimiz Charlotte ve eşi Erik balayına Bermudaya bir gemi seyahatine çıkıyorlar ve yaşanan bir olaydan dolayı Charlotte hiç tanımadığı bir adamla ıssız bir adaya düşüyor. İlk başlar da kurtulabileceklerini düşünseler de zaman geçtikçe bu düşünceleri siliniyor ve adaya uyum sağlamaya başlıyorlar. Ama bu ada hem ıssız hem de mucizelerin gerçekleştiği bir yer. Issız ada da birbirlerine aşık olan Char ve Gray bir gün hiç beklenmedik şekilde Char'ın adaya gelen tekne ile buradan ayrılmasıyla ilişkileri uzun bir ayrılığa dönüşüyor.Char eski yaşamına döndüğün de hiçbir şey eskisi gibi değildir ve onu bir sürpriz beklemektedir. Acaba Char ve Gray seneler sonra tekrar buluşacaklar mı? Peki ya o sürpriz nedir?


'İstenildiği gibi olan ya da olmayan şeylere üzülmekle o kadar zaman harcıyoruz ki treni kaçırıyoruz. Hayat kendi yolunu bulur ve her şey olacağına varır. Sadece yaşa ve bırak olsun gitsin...'


Hepimiz Sarah Jio'yu ve ülkemizde ne kadar çok sevildiğini biliyoruz.Ben de çok severim ve bütün kitaplarını okumuşumdur. Burdan hareketle diyeceğim o ki bildiğimiz Sarah Jio kitabı ancak tek bir farkla bu sefer gerçekliği büyü ile karıştırmış. Bu farklılığı çok güzel olmuş ancak bir iki kitabını okuduktan sonra artık kitapların sonunda neler olabileceğini zaten tahmin ediyorsunuz Kelebek Adası da böyle bir kitap.


"Düşüncelerimizde ayrı,aşklarımızda bir aradaydık..."

Sarah Jio ne kadar aynı işleyiş biçiminde kitaplar yazsa da kendini okutturan bir yazar çünkü sizi o aşkın ve olayların içine çekiyor ve bir gün bilemediniz iki gün içinde de kitap bitiyor. Biraz kafa dağıtmak,başka dünyalara yelken açmak isterseniz okumanızı tavsiye ederim. Unutmadan kitabın kapağına da bayıldım. 

Yorumlar