Toz-Sam Hawksmoor




Dönüp baktığında, ondan geriye bir avuç toz kaldığını gördü... Bu bir hayal miydi? Yoksa bir kâbus mu? Olağanüstü yetenekleri yüzünden odasına kapatılmasının üzerinden tam altı hafta geçti. Annesine göre Genie, şeytan tarafından ele geçirilen, günahkâr bir kızdı ve normal bir yaşamı hak etmiyordu. Herkesin korktuğu güçleri, Genie'ye kaybolan çocuklara dair imgeler göstermeye başladığındaysa, her şey daha garip bir hal aldı. Genie, cevapları aramak üzere çıktığı yolda, var olmaya dair yeni ve hepsinden daha önemli bir soruyla karşılaşacaktı: Bedenlerimizin dışında bir yaşama başlamak mümkün müydü?
**

"Dokunamayız, seni hissedemem. Rüzgarı ya da yağmuru hissedemeyiz. Hiçbir şeyin kokusunu alamayız. Ve biliyorum, bu aptalca ama bir şeyleri hissedebilmeyi çok özlüyorum. Biz sadece varız. Bunu açıklayamam."

Başkarakterimiz Genie küçük bir kasabada yaşamaktadır. Genie'nin sıradışı özellikleri vardır ve bu özellikleri yüzünden eve kapatılıp şeytan diye adlandırılmaya başlanır.Bunu ona yapan annesi ve Rahip Schneider'dir. Genie'nin güvendiği tek insan vardır o da Rian. Rian bir gece Genie'yi odasından kaçırır ve sonrasında başlarına hiç beklenmedik olaylar gelmeye başlar. Sizce Genie ve Rian neler yaşayacak? Rahip başka işler çeviriyor mudur? Peki ya Genie'nin sıradışı özellikleri ne ve bunları nasıl kullanacak dersiniz? 



"İçlerinde şeytanı gören var mıydı? Hayır. Peki ya Rahip Schneider? Bundan gerçekten şüpheliydi. Ama Genie, onların yüzlerinde şeytanı her gün görebiliyordu."

Bazı kitap kapaklarına hayran olmuşluğum vardır Toz da bunlardan biri oldu benim için.Kitap 500 sayfa ama gözünüz hiç korkmasın çünkü oldukça akıcı.Ve yazarın dili de çok sade olduğundan biraz da konu ilginizi çekerse film izliyormuş gibi bir histe oluşuyor.Tek beğenmediğim nokta vardı ki o da Genie'nin sıradışı özelliği fazla vurgulanmamıştı.Eğer biraz daha üzerinde durulsaydı daha güzel olabilirdi.Ama sonuç olarak beğendiğim bir kitap oldu merak edenler okusun derim :)



Yorumlar