İyi Uykular Sevgilim-Rachel Abbott


Olivia Brookes çocuklarının ve kocasının kayıp olduğunu bildirmek için polisi aradığında onları bir daha asla göremeyeceğinden korkuyordu. Korkması için de çok geçerli nedenleri vardı. Çünkü Olivia'nın yaşadığı ilk trajedi bu değildi.

Şimdi, iki yıl sonra Başmüfettiş Tom Douglas'a bir kez daha bu aileyi soruşturma görevi verilmişti, ama bu defa ortadan kaybolan Olivia'ydı. Bütün bulgular o sabah kadının evinde olduğunu gösterse de arabasının garajda, anahtarların da mutfak masasının üstünde oluşu akla cinayet şüphesini getiriyordu.

Polis başlatmak istediği soruşturma için aileyle ilgili ne bir fotoğraf ne bir telefon ne bir bilgisayar kaydı bulamayınca iş içinden çıkılmaz bir hal almıştı.

Ve tüm bunlar akla şu soruyu getiriyordu: Yoksa geçmişi Olivia'nın peşini bırakmamış mıydı?
**

"Bazıları,özgürlüğün her insanın hakkı olduğuna inanır,ben kendi özgürlüğüm için savaşmak zorunda kaldım.Bu oldukça uzun ve çetin bir savaştı."

Kitap Olivia'nın kocası tarafından çocuklarının kaçırılmasıyla başlıyor.İlk yaşadığı olay bu olmadığından olay yerine gelen dedektiflerin kafasında soru işareti oluşuyor.Bir süre sonra eşi hiçbir şey olmamış gibi eve dönerken Olivianın kafasında bir sürü düşünce oluşuyor.Aradan iki yıl geçiyor ve bu sefer hiç beklenmedik bir şey oluyor. Olivia esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluyor hemde çocuklar ile beraber.Dedektifler tekrar işe koyuluyor ve esrarengiz birçok olay ile karşılaşıyorlar.Peki dedektifler olayı çözecek mi? Yoksa Olivia'yı sonsuza kadar bulamayacaklar mı? 



Fazla polisiye kitap okumayı seven biri değilim fakat Altın Kitaplar yayınevinden çıkan polisiye kitaplar bu tarzı sevmemi sağladı.Daha önce yorumlarını da yaptığım "Kardeşimin Mezarı" ve "Öldürmeye Değer Kişiler"  kitaplarını okuyanlar bu kitabı da çok seveceklerdir eminim.Onları okumasanız bile yine de bu kitabı seveceksinizdir. Çünkü hepsinin dili,konusu,sürükleyiciliği aynı güzellikte.
Gelelim kitaba...Kitap beni çok şaşırttı ve merak uyandırttı. Okudukça ne olacak burada diye diye 1 günde kitabı bitirdim.Kitapta işlenilen konu,olan olaylar basit ve anlaşılır bir dille yazdıldığı için elinizden bırakmak istemiyorsunuz.Kitap bittiğinde derin bir nefes alıp "Sen nasıl bir manyaksın" diye bir tepki veriyorsunuz.Acaba kime? Bunun cevabını bulmak için kesinlikle kitabı okuyun,sevip hemen bitireceğinizi de eminim :)
Unutmadan Altın Kitaplar Yayınevine de teşekkürlerimi borç bilirim böyle güzel polisiye kitaplar çıkarttıkları için :)



Yorumlar