Gökyüzünde Yıldızlar Parladıkça-Kristin Harmel


Umuda her zaman açık bir kapı bırak...

Küçük, sevimli pastanesinde dünyanın en leziz turtalarını satarak insanları mutlu eden Hope, güçlü görüntüsünün ardında kırılgan kalbi olan yalnız bir kadındır. Kızı ve büyükannesiyle çevrili küçük dünyası, bir gün kendisinden istenen son bir dilekle tamamen değişir.

Ona verilen bir isim listesiyle Amerika'dan büyülü şehir Paris'e doğru yolculuğa çıkan Hope, bu sayede büyükannesinin Nazi kamplarında yitirdiği geçmişinin izlerinde duygu yüklü bir gezintiye başlar. Anılarında kaybolmuş yüzleri tekrar görebilmek umuduyla hayata sımsıkı sarılan bu güçlü kadının başından geçenleri okumak, insanı mucizelerin yaşamın büyülü parçaları olduğuna inandırıyor.
**

"Yıldızlara baktıkça gerçek aşkımın bir yerlerde beni aradığını hissedebiliyorum...
Sizin için parlayan yıldızlara bakmayı ihmal etmeyin..."

Ana karakterimiz Hope aile yadigarı olan pastane işleriyle ilgilenmektedir.Kötü bir hastalık yüzünden ölen annesinden sonra Alzheimer hastası olan anneannesini huzurevinde daha çok ziyaret etmeye başlar.Hastalığından dolayı Rose'un aklı bazen gelip bazen gitmektedir.Bir gün Rose'un anlattığı bir hikaye ile Paris'e gitme kararı alan Hope burada Rose'un acı geçmişi,yaşadıkları,ailesinin başına gelenler ve Yahudilerin nasıl katledildiğini araştırıp duygu yüklü bir yolculuğa çıkar.
                                               


"Ama hayat asla planladığımız şekilde yürümez,değil mi?"

Konusu ve kapağı ilgimi çok çektiği için aldığım bir kitap.Başlarda biraz sıktı bırakmayı bile düşündüm fakat olaylar yavaş yavaş başladıktan sonra elimden bırakamadım.Okurken içinizden "böyle şeyler de var mı ya?" diyeceksiniz.Bazen gülecek bazen de üzüleceksiniz.Ama bittiğin de içinize işlemiş güzel bir hikaye olacak.Dikkatimi çeken bir diğer konu ise kitapta dinler arası iletişim ve kardeşlik bağları da işlenmiş.Ve bunla ilgili şöyle demiş yazar : "Farklılıkları yaratan insanoğlu". Gerçekten çok doğru bir söz...
Kısacası ortalara doğru sürükleyici olan güzel bir kitap.Seveceğinize eminim.
Unutmadan kitapta da çok güzel tarifler var okurken canınız çekiyor :D 





Yorumlar