Tozlu Rüyalar Kitapçısı-Cynthia Swanson


"Beni rüyalar âleminde bırakma. Keşkelerin yanılsamasından beni çekip al. Buna hemen bir son ver. Beni hemen gerçeğe kavuştur ki sevmeyi tekrar öğrenebileyim…"

Otuz sekiz yaşındaki Kitty Miller küçük bir dairede kedisiyle yaşamaktadır. Liseden beri en yakın arkadaşı olan Frieda'yla birlikte küçük bir kitabevi işleten Kitty'nin ailesi, arkadaşı ve kitabevi arasında geçen sıradan yaşamı bir gün başka bir yerde uyandığını fark etmesiyle allak bullak olur.


Daha önce hiç görmediği bu ev, onun evidir yine de. Başka bir dünyada, başka bir aileyle ve arkadaşlarla farklı bir yaşam… Hangi dünyanın gerçek, hangisinin rüya olduğunu bir türlü anlayamaz. Genç kadının gerçek hayatıyla hayali yaşamını sorgulaması arasında geçen bir süreç başlar. Bu iki dünya arasında bocalarken de travmalarıyla, acılarıyla ve geçmişiyle yüzleşmesi gerekir. Peki ya gerçeklerle yüzleşecek cesareti yoksa?
**

"... Vitrin raflarına koyduğum en çok satan kitapların yanına da, elimle hazırladığım bir pankartı astım. Şöyle yazıyordu: SOĞUK HAVA GELİYOR! HEMEN KENDİNİZE İYİ BİR KİTAP BULUN VE İÇİNİZİ ISITIN!"

Kitty liseden beri en yakın arkadaşı olan Frieda ile bir kitapçı işletir.Aslan adında bir kedisi vardır.Evden işe,işten eve sıradan bir yaşantı sürmektedir.Bir gün çok farklı bir şey olur ve tüm hayatı değişir.Olaylar değişmesine rağmen tanıdığı herkes hayatındadır.Uyuyup uyandıkça bu hayatlar arasında geçiş yapar ve acaba hangi hayatı gerçektir?Peki bu gerçekleri kabullenebilecek midir?

"... Ben gerçek bir istifçiyim. Evde kocaman bir dolabım var. Benim için anlamlı olan en ufak bir kâğıt parçasını bile saklarım. Dolabın içinde mektuplar, yemek tarifleri, seyahat rehberleri, dergilerden kesilmiş makaleler, kısaca aklınıza gelebilecek her şey var."


Kapağı ve ismiyle gönlümü fetheden bir kitap oldu kendisi.Bu kitap yazarın ilk kitabıymış ve gayet güzeldi.Kitap su gibi aktı ve hemencecik bitti.Konusu,yazarın anlatış tarzı çok güzeldi.Kitabın içinde birçok kitap ismi geçiyor (özellikle buraları çok sevdim).Sizde içinizi ısıtacak ve en ufak tercihlerin,kararların hayatımızı nasıl değiştirilebileceğine dair bir kitap okumak istiyorsanız bu kitap tam size göre.


"... Rüya içinde rüya... Rüya içinde, hiç yaşanmamış başka mutlu bir olayı gördüğüm alt rüya... Hiç yaşanmamış koca bir ömrü barındıran bir rüya âlemi..."



Yorumlar