Siyah Kar-Juliette Sobanet


"Geçmiş veya gelecek...Hangi yıllarda yaşarsak yaşayalım sensiz bir gün bile geçirmek istemiyorum."

Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini…
"Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın."

İkizlerin birbirini hissettikleri söylenir. Tıpkı gazeteci Jillian Chambord'un, korkunç bir rüyadan karlı sabaha uyandığında ikizi Isla'nın başının dertte olduğunu hissettiği gibi. Yollarını ayırdıktan altı sene sonra Samuel Kelly'nin dedektif olarak Jillian'ın karşısına çıkması iyiye işaret değildir. İkizi Isla, iki genç kızla birlikte İsviçre'den Paris'e giden gece yarısı ekspresinden kaçırılmıştır. 

Jillian, acı bir geçmişi paylaştığı ikizini bulmaya çalışırken, Yılbaşı Arifesi'nde tarihin yeniden yaşandığını keşfeder. Çünkü 1937 yılında Isla gibi başka bir genç kız iki kişiyle birlikte aynı trenden kaçırılmıştır. Jillian ve Samuel, olayı çözmek için gece yarısında Doğu Ekspresi treninde yolculuk ettiklerinde kendilerini çok farklı bir durumda bulurlar. Onlar artık 1937 yılındadır… Jillian bu zorlu yolculukta ikizini kurtarmaya çalışırken, Samuel'e olan hislerini dizginleyebilecek midir? Dahası artık onlar için bir gelecek var mıdır? 
Siyah Kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman.

**
Kitap 1937 senesinde yaşanan bir olayla başlıyor ve ardından bizi 2012'ye götürüyor.Isla ve Jillian ikizlerdir fakat Isla'nın yoğun iş temposu,geçmişlerinde yaşadıkları olaylar yüzünden yıllardır görüşmüyorlardır.Bir gün Isla rüyasında Jillian'a kötü bir şeyler olduğunu görüyor ve çok geçmeden Isla'ya bir haber geliyor.Jillian ve diğer iki kadın bindikleri trenden kaçırılmıştır. Hayatı başına yıkılan Isla ona bu haberi veren eski sevgilisi ve dedektif Samuel ile beraber ikizini aramaya,bu gizemi çözmeye çalışıyor ve geriye olayları çözmek için kafa yoracağınız,sayfaları heyecanla çevireceğiniz kitabımız kalıyor. Sizce ikizler birbirlerinin hayatlarını kurtarabilecek mi? Yoksa her şey için çok mu geç kalacaklar? Peki ya 1937 senesinde işlenen cinayetin bunla bir bağlantısı var mı?

“Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın.”


Kitabın içeriği hakkında biraz daha bahsetseydim size tüm kitabı ve olayları anlatır bütün heyecanı kaçırırdım,o yüzden kısa keserek kendimi tuttum :D
Kitap genel anlamıyla çok güzeldi zaten 2-3 saat gibi kısa bir sürede bitti. Her sayfa da şimdi ne olacak ya da bu nasıl olur gibi cümleler kurdum. Yazarın anlatış tarzı çok çok akıcı hiç sıkılmadan okuyacağınıza eminim.Fazla beğenmediğim tek bir yer vardı o da zamanda yolculuk olayı. Kitabın akışı ile bağlantılıydı evet ama benim hoşuma gitmedi.
Kısacası siz de bir solukta bitecek aşk,polisiye,gizem ve macera gibi konulardan oluşan bir kitap arıyorsanız Siyah Kar size göre.Şimdiden iyi okumalar :)



"Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini… "





Yorumlar